Ancheta procurorului special Robert Mueller privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale americane din anul 2016 este aproape de încheiere, a declarat luni Matthew Whitaker, procuror general interimar al SUA, potrivit Euronews, citat de Mediafax.

Robert MullerFoto: Captura YouTube

„Am fost informat în întregime privind investigația și aștept cu interes ca Mueller să prezinte raportul final”, a declarat Whitaker în cadrul unei conferințe de presă.

„Consider că investigația este aproape de încheiere și sper că vom primi raportul lui Mueller cât de curând posibil”, a adăugat procurorul.

Comentariile lui Matthew Whitaker reprezintă prima dată când un oficial guvernamental apropiat investigației confirmă public stadiul investigației.

Administrația de la Moscova a negat orice implicare în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016. De asemenea, președintele american Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că nu este implicat în nicio afacere cu Rusia și a catalogat investigația drept o „vânătoare de vrăjitoare”.