​Denunțată de Donald Trump, însă considerată crucială de către opozanții săi - ancheta procurorului special Robert Mueller asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 este aproape să fie încheiată, a anunţat luni procurorul general interimar al SUA, Matthew Whitaker, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ancheta Mueller este aproape să fie încheiată”, a declarat Matthew Whitaker, care ocupă acest post după demiterea, în noiembrie, de către președintele Trump, a precedentului procuror general Jeff Sessions.

„Am fost pus la curent pe deplin în legătură cu ancheta şi sunt nerăbdător ca directorul Mueller să prezinte raportul său final”, a adăugat Whitaker.

Este prima dată când un oficial american de acest rang anunță un final apropiat în acheta rusă.

Matthew Whitaker n-a oferit însă precizări cu privire la rezultatul acestor investigații, pe care Casa Albă le denunță drept o vânătoare de vrăjitoare, dar pe care democrații speră să le folosească drept fundament pentru o posibilă procedură de destituire a președintelui Donald Trump.

Robert Mueller, un fost director FBI, a fost însărcinat cu această anchetă în mai 2017, pentru a stabili dacă echipa de campanie a miliardarului republican a acționat concertat cu Moscova pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016.