Politicienii liberali de stânga, pro-migraţie, au acaparat instituţiile europene, de care se folosesc în scopuri proprii, atât în perioada campanei electorale, cât şi înainte de aceasta - a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, Zoltán Kovács, la o conferinţă de presă susţinută luni, la Bruxelles, potrivit Rador.

Zoltán Kovács a precizat că Guvernul ungar nu se aşteaptă la nimic bun de la dezbaterile din Parlamentul European pe tema situaţiei din Ungaria, care sunt planificate a avea loc miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Executivului de la Budapesta a afirmat că aceste dezbateri reprezintă în mod evident o campanie politică, care face parte din "vânătoarea de vrăjitoare" declanşată împotriva Ungariei. Zoltán Kovács a accentuat că nu există niciun aspect nou, niciun eveniment nou, care să justifice includerea repetată a situaţiei din Ungaria pe ordinea de zi a Parlamentului European. În aceste condiţii, Guvernul Ungariei nu va fi reprezentat la Bruxelles, a subliniat Zoltán Kovács.