Autoritățile din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt ridiculizate online după ce s-a aflat că toți câștigătorii unei inițiative pentru egalitatea de gen la locul de muncă sunt bărbați, notează Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Certificatele și medaliile au fost înmânate de șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, vicepreședinte al Emiratelor și conducătorul Dubaiului, la categoriile ”cea mai bună entitate guvernamentală pentru sprijinul echilibrului de gen”, ”cea mai bună autoritate federală pentru sprijinul echilibrului de gen” și ”cea mai bună inițiativă pentru egalitatea de gen”.

Premiile au mers la ministerul de finanțe, la autoritatea pentru competitivitate și statistică și la ministerul pentru resurse umane, toate reprezentate de bărbați. Unul dintre premii a fost primit de generalul Sheikh Saif bin Zayed al-Nahyan, vicepremier și ministru de interne, pentru eforturile de a crea posibilitatea unui concediu de maternitate în armata EAU.

Tweetul prin care erau anunțați câștigătorii a fost primit cu numeroase ironii. ”Uau! Chiar ați nimerit-o cu diversitatea aici. Unul dintre tipii ăia era îmbrăcat în gri”. ”Felicitări, băieți. Ce bine ați lovit în inegalitate. Încă doar câteva secole și ajungeți unde trebuie”, spune altul.