Aproape 80% dintre japonezii între 20 și 60 de ani sunt de acord cu legalizarea căsătoriei pentru persoanele de același sex, potrivit unui studiu realizat de gigantul publicitar Dentsu Inc, relatează

Steagul LGBTFoto: Wikipedia

The Asahi Shimbun .

Studiul, realizat în luna octombrie pe internet, a acoperit 60 000 de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani și s-a bazat pe întrebări referitoare la persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender (LGBT), dar și la alte minorități sexuale.

Dintre cei intervievați, 8.9% au declarat că fac parte dintre minoritățile sexuale. Dentsu a întrebat 6,229 de persoane ce părere au despre legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex și a descoperit că 78.4% sunt în favoarea acesteia.

Dintre 5,640 de persoane non-LGBT, 87.9% dintre femei au favorizat legalizarea căsătoriei, în vreme ce doar 69.2% dintre bărbați au oferit același răspuns.

,,Rezultatele arată că tot mai mulți oameni înțeleg persoanele LGBT și că acest interes contează tot mai mult în dezvoltarea legislației pentru aceștia”, a declarat un reprezentant Dentsu.

Tinerii tind să sprijine legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex. Aceștia au răspuns favorabil în proporție de 87.3%.