Echipele de salvare continuă să caute supraviețuitori în cazul spargerii unui baraj minier din Brazilia, care a provocat o alunecare masivă de teren, în urma căreia 58 de persoane au murit, iar alte peste 300 sunt date dispărute, potrivit celui mai recent bilanț comunicat de autorități, relatează Mediafax.

Dezastru Brazilia- Baraj minier distrusFoto: Captura YouTube

"După 48 de ore, șansa de a găsi [pe cineva] în viață este foarte scăzută", le-a spus colonelul Eduardo Angelo, care conduce operațiunea de căutare, rudelor celor dispăruți, după ce în ultimele 24 de ore nu a mai fost descoperit niciun supraviețuitor, informează BBC News online.

Operațiunile au fost suspendate duminică pe fondul temerilor că un alt baraj minier din zonă ar fi putut să se prăbușească.

Cauza prăbușirii barajului din zona Brumadinho nu este momentan cunoscută, compania care deține barajul susținând că a respectat toate procedurile de siguranță.

Barajul din zona orașului Brumadinho, Minas Gerais, în sud-estul Braziliei, s-a rupt, vineri, provocând o alunecare de teren care a îngropat o cantină, unde zeci de mineri luau masa, mai multe case, vehicule și un tren.

Potrivit companiei, 305 persoane sunt date dispărute, inclusiv mulți angajați ai firmei, iar 192 au fost salvate.

Operațiunile de salvare fiind îngreunate de amploarea dezastrului, în unele zone, grosimea stratului de nămol fiind de până la 15 metri.

Avimar de Melo Barcelos, primarul orașului Brumadinho, a acuzat compania care deține barajul de "nepăsare și incompetență" și statul Minas Gerais de neglijență în supravegherea respectării procedurilor de siguranță.

"Această tragedie ne-a distrus orașul", a mai afirmat primarul din Brumadinho.

Președintele companiei care deține mina susține însă că dezastrul s-a produs cu toate că firma pe care o conduce a respectat toate procedurile de siguranță recomandate de experți.