Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ar putea face o vizită oficială în luna martie sau aprilie în Japonia, pentru a se întâlni cu omologul său japonez Taro Kono, relatează agențiile de presă Sankei și Tass citate de Mediafax.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

Cei doi oficiali vor discuta despre încheierea unui tratat de pace, conform declarațiilor unor surse guvernamentale.

Lavrov și Kono se vor întâlni întâi în data de 16 februarie, în cadrul unei Conferințe de Securitate de la Munich. În cadrul acestei întâlniri, cele două țări doresc să maximizeze progresul pentru încheierea unui tratat de pace, care ar pune capăt disputei teritoriale.

Insulele Kurile, cunoscute drept Teritoriile Nordice în Japonia, sunt un motiv de dispută pentru cele două țări. Rusia și Japonia nu au semnat niciodată un tratat formal pentru a pune capăt ostilităților după Al Doilea Război.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că trebuie depusă multă muncă pentru a ajunge la un acord de pace cu Japonia, după o întâlnire oficială cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Shinzo Abe a declarat în urma discuției cu Vladimir Putin că cele două țări sunt determinate să găsească o soluție în curând.