Statul islamic a declarat că a ucis 30 de soldați nigerieni sâmbătă într-un atac în statul Borno din nord-estul țării, o informație contestată însă de armata nigeriană, conform Reuters.

Boko HaramFoto: Captura YouTube

Un purtător de cuvânt al armatei nigeriene a declarat că un atac al insurgenților însatul Logomani din Borno, a fost respins sâmbătă și că opt soldați au fost răniți, niciunul cu răni caresă-i amenințe viața.

Într-o declarație emisă prin intermediul agenției sale de știri Amaq, Statul islamic a revendicat duminică responsabilitatea pentru atacul asupra unui sat numit Lomani.

Statul islamic dinAfrica de Vest (ISWA), care s-a despărțit de grupul islamist Boko Haram în 2016, a efectuat o serie de atacuri în nord-estul Nigeriei în ultimele luni.

Borno este statul cel mai grav lovit de insurgenții islamici, ale căror atacuri asuprabazelor militare nigeriene din ultimele luni au făcut casecuritatea să reprezinte o problemă cheie a campaniei înaintea alegerilor prezidențiale din 16 februarie.

"Doar opt dintresoldațiinoștri au fost răniți, dincarepatru au fost evacuați de atunci ... în timp ce ceilalți patru primesc îngrijiri", a spus purtătorul de cuvânt al armatei.