Jacline Mouraud, una dintre figurile din cadrul "vestelor galbene", a anunţat duminică, la Orléans, înfiinţarea Partidului "Les Emergents" (Emergenţii), cu voinţa afişată de a face altfel de politică, relatează AFP citat de News.ro.

Foto:

”Dorim să refacim politica cu inimă şi empatie, astăzi, când domneşte banul. Vrem să ţinem cont de toată lumea, acţionând pentru o mai bună repartizare a bogăţiei”, a declarat Jacline Mouraud, care nu se vrea ”nici de drepta, nici de stânga”.

Această bretonă, în vârstă de 51 de ani, s-a aflat la originea unei înregistrări video devenite virale pe Facebook, prin care a denunţat ”urmărirea automobilistelor” şi care a iniţiat astfel mişcarea ”vestelor galbene”.

Din cauza unor ameninţări a căror ţintă se consideră, Jacline Mouraud a anunţat locul conferinţei de presă cu doar câteva minute înainte de începutul acesteia şi care s-a desfăşurat, până la urmă, într-un hotel, la Orléans, un oraş ales din cauza poziţiei sale, în centrul Franţei.

Împreună cu un trezorier, o secretară şi alţi doi membri, Mouraud a declarat că ”enorm de multe persoane vor să se înscrie” în noul partid.

”Emergenţii” nu vor propune vreo listă electorală în alegerile europene din mai, însă intenţionează să participe la alegerile municipale, în 2020.

”Eu ştiu ce înseamnă să nu ai bani să cumperi mâncare copiilor”, a declarat Mouraud, care se prezintă drept hipnoterapeută şi artistă.