Aproximativ 10.500 de ”fulare roșii”, potrivit Poliției din Paris, au defilat pe ploaie în capitala Franței pentru ”a apăra democrația și instituțiile”, în fața violențelor și abuzurilor care comise în timpul demonstrațiilor "vestelor galbene", relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Steaguri franceze și câteva europene au însoțit procesiunea. Oamenii au scandat ”Da democrației, nu revoluției”, iar unii dintre protestatari au purtat tricouri cu mesajul ”Îmi iubesc republica” sau ”Stop violenței”.

Potrivit Laurent Soulie, care a inițiat marșul, demonstranții au răspuns apelului ”majorității silențioase care s-a ascuns în case pentru zece săptămâni”, referindu-se la demonstrațiile ”vestelor galbene” față de politicile sociale și fiscale care au rezultat cu violențe și confruntări cu poliția.

Sâmbătă, 4.000 de ”veste galbene” au demonstrat la Paris.

Potrivit mottoului evenimentului, parada ”fularelor roșii” nu este o demonstrație împotriva ”vestelor galbene” sau pentru sprijinirea președintelui Emmanuel Macron, ci pentru apărarea Republicii.

Mulți dintre cei care au mărșăluit sub deviză ”fularelor roșii” au cerut lucruri asemănătoare cu membrii ”vestelor galbene”, dar au respins violența ”împotriva instituțiilor”.