Israelul a anunțat, astăzi, că-l recunoaste pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte interimar al țării.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul se alătură Statelor Unite, Canadei, țărilor din America Latină și țărilor europene care îl recunosc pe Guiado ca lider oficial al Venezuelei, infornează Haaretz.

Marea Britanie, Germania, Franța și Spania au declarat că îl vor recunoaște pe Guaido dacă Nicolas Maduro nu va reuși să convoace noi alegeri în opt zile, un ultimatum pe care Rusia îl consideră "absurd", iar ministrul de Externe venezuelean l-a numit "copilăresc".

Nicolas Maduro a respins ultimatumul internațional care i-a cerut să convoace alegeri în opt zile și a declarat că liderul opoziției, Juan Guaido, a încălcat constituția țării autoproclamându-se şef al statului, relatează Reuters.

Maduro, într-un interviu acordat duminică pentru postul CNN Turk, a declarat că este deschis dialogului și că întâlnirea cu președintele american Donald Trump este improbabilă, dar nu imposibilă. Postu de televiziune a dublat interviul din limba spaniolă în turcă.