Cirque du Soleil a fost forțată să anuleze participarea sa la Gala de Anul Nou Chinezesc, dar această decizie nu are legătură cu cazul Huawei care a creat tensiuni între Ottawa și Beijing, a declarat vineri compania canadiană citată de AFP.

Cirque du SoleilFoto: Cirque du Soleil

Cirque du Soleil ar fi trebuit să participe pe 4 februarie într-un spectacol foarte popular în China, care este difuzat de canalul CCTV și vizionat de sute de milioane de telespectatori. Dar negocierile cu organizatorii s-au materializat lent, iar trupa a decis luna trecută că nu mai are timp să pună înscenă un spectacol de calitate.

„Pe 10 decembrie, după maimulte luni de negocieri, pentru că nu au aveam încă un contract scris și nu am putut să ajungem la un acord, ne-am retras dezamăgiți din proiect ", a declarat pentru AFP managerul de relații publice al multinaționalei de divertisment, confirmând informațiile de la postul de radio și televiziune public Radio-Canada.

„A fost o oportunitate de marketingmare, ați înțeles dezamăgirea noastră“, a adăugat ea, asigurând că decizia nu a fost legată de controversa creată de arestarea în Vancouver cu zece zile mai devreme, la 1 decembrie, a directorul financiar al grupului Huawei, Meng Wanzhou.

Un spectacol permanent al proiectului Cirque du Soleil în Hangzhou, China, este în continuareîn proiect și ar trebui să apară în vara anului viitor, a declarat purtătorul de cuvânt al celebrei trupei cu sediul în Montreal.

Uriașa piață chineză este unadintre prioritățile Cirque du Soleil, deținut 60% de fondul american TPG și 20% de către grupul Fosun dinChina, care deține și Club Med.