Fostul diplomat american Elliott Abrams va conduce eforturile Statelor Unite în Venezuela, unde Washingtonul a recunoscut liderul opoziției ca președinte legitim, a declarat vineri secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, citat de Reuters.

Elliott AbramsFoto: Flickr

"Elliott vafi un adevăratcâștig pentru misiunea noastră de a ajuta poporul venezuelean să restaureze pe deplindemocrațiași prosperitatea înțara lor", a spus Pompeo anunțând numirea lui Abrams.

El a spus că Abrams îl va însoți la Națiunile Unite sâmbătă pentru o reuniune a Consiliului de Securitate privindVenezuela, unde SUA va încercasăconvingă alte țări să-l susțina pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca șef interimar alstatului.

Abrams, care a apărut cu Pompeo la un briefing pentru reporteri, a descris situația dinVenezuelacafiind "profundă, dificilă și periculoasă".

Un neoconservator care a susținut multtimp rolul activ al SUA în lume, Abrams a servit ultima dată în guvern în timpul administrației Bush, mai întâi că expert pentru Orientul Mijlociu în Consiliul de Securitate Națională și mai târziu drept consilier global pe strategia democrației.

El a fost secretar de stat asistent în timpul administrației lui Reagan și a fost implicat in scandalul Iran-Contra.