Roger Stone, un aliat al președintelui american Donald Trump, este acuzat că și-a amenințat un asociat invocând un personaj din filmul despre mafia italiană ”Nașul”, pentru a-l opri din a depune mărturie în investigația condusă de procurorul special Robert Mueller, relatează Reuters. Potrivit FBI, Stone l-a amenințat pe rând cu moartea, dar și că îi va lua câinele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Stone a fost arestat vineri în Florida, fiind acuzat de declarații false și influențarea martorului.

Procurorii îl acuză pe Stone că a amenințat un asociat care găzduia un program radio, într-o incercare aparentă de a opri persoana, al cărei nume nu se știe, din a depune mărturie în dosarul ingerinței rusești în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Rechizitoriul de 24 de pagini este presărat cu presupuse amenințări din partea lui Stone la adresa asociatului anonim:

”Ești un trădător. Un turnător. Îți înjunghii pe la spate prietenii”, i-a spus Stone persoanei în cauză, într-un email de pe 9 aprilie, amenințând-o totodată că avocații săi îl vor rupe în bucățele. De asemenea, Stone a amenințat că îi va lua cățelul și i-a spus: ”Sunt atât de pregătit. Hai se începem. Pregătește-te să mori”.

”Dacă vei depune mărturie, ești un prost”, i-a mai transmis aliatul lui Trump respectivei persoane pe 1 decembrie 2017, garantând că aceasta va fi acuzată pentru sperjur.

O altă amenințare, de pe 1 decembrie 2017, face referire la un personaj din filmul ”Nașul. Partea a II”, personaj care ajunge să se răzgândească și refuză să depună mărturie, spunând că familia Corleone este nevinovată, după ce mafioții îi aduc fratele din Italia la audiere într-o aparentă amenințare la siguranța bărbatului. Potrivit documentelor Curții, Stone i-a spus persoanei „să facă un Frank Pentangeli”.