Agnes Callamard, raportorul special al Națiunilor Unite pentru drepturile omului, a informat joi că va călători în Turcia, săptămâna viitoare, unde va conduce o anchetă independentă și internațională" privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul postului CNBC, citat de Mediafax.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

Callamard a declarat pentru Reuters că, în cadrul vizitei, care va avea loc în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, va evalua măsurile adoptate de Guvern pentru a răspunde asasinării lui Khashogii în consulatul saudit de la Istanbul.

"Informațiile găsite și recomandările mele vor fi transmise Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în cadrul sesiunii din iunie 2019", a declarat aceasta.

Khashoggi, jurnalist la Washington Post, care a devenit critic al moştenitorului coroanei saudite, a fost văzut pentru ultima dată când a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la 2 octombrie. Serviciile de securitate americane consideră că bin Salman a ordonat o operațiune pentru a-l ucide pe Khashoggi.