Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, care urma să depună mărturie în Congresul american pe 7 februarie, a decis să-și amâne audierea din cauza „amenințărilor împotriva familiei sale”, venite în special de la președintele SUA, a informat miercuri avocatul său Lanny Davis, într-un comunicat citat de mass-media americane, scrie AFP.

Michael CohenFoto: Wikipedia

După ce a lucrat 10 ani pentru Trump Organization, Michael Cohen - care a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a cumpărat tăcerea a două femei care ar fi avut relaţii sexuale cu miliardarul newyorkez - a devenit un martor potenţial periculos pentru preşedinte.

„Din cauza amenințărilor repetate la adresa familiei sale din partea președintelui Trump și a (avocatului său Rudy) Giuliani, nu mai târziu de acest weekend, și din cauza continuării cooperării dlui Cohen în anchetele în curs, audierea dlui Cohen, la recomandarea avocatului său, a fost amânată pentru o dată ulterioară”, a transmis Lanny Davis într-un comunicat.

„În această perioadă, dl Cohen trebuie să acorde prioritate familiei sale și securității” acesteia, a adăugat avocatul, fără a preciza însă natura acestor amenințări.

Nicio nouă dată nu a fost fixată pentru această audiere, care se anunţă explozivă și care este prevăzută să aibă loc în fața unei comisii a Camerei Reprezentanților, care este acum controlată de democrați.