Brexit: Sute de companii vor să îşi mute sediile în Olanda pentru a menţine accesul la piaţa UE
Unele companii multinaţionale au anunţat deja relocarea în Olanda, pentru a menţine accesul la piaţa Uniunii Europene după producerea Brexit. Printre firmele care şi-au mutat sediile în Olanda se numără Sony şi Panasonic.
Michiel Bakhuizen, purtătorul de cuvânt al Agenţiei guvernamentale olandeze pentru Investiţii Străine (NFIA), a confirmat că din ce în ce mai multe companii vor să se mute în Olanda. "Orice nouă decizie de relocare a unei firme, fie că este mare sau mică, este un succes", a declarat oficialul olandez, citat de AFP.
"Numărul companiilor cu care suntem în contact pentru o posibilă relocare este în creştere. La începutul anului 2017 era de 80, la începutul anului 2018 a fost numărul 150, acum sunt peste 250 de companii. Suntem în contact cu peste 250 de firme interesate de eventuala mutare în Olanda din cauza Brexit", a precizat el.
"Creşterea numărului companiilor interesate va continua, deoarece există o incertitudine majoră în acest moment în Marea Britanie. Iar dacă este un lucru rău pentru mediile de afaceri, acela este incertitudinea", a subliniat oficialul guvernamental olandez.
În afară de companiile care vor relocarea, în Olanda a fost transferat şi sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, care are peste 900 de angajaţi.
Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, iar, până acum, nu a fost aprobat niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
History is clear: things have gone very well for Britain as a member of the EU." (INET OX AC UK)
A se observa gandirea primara a brexiteer-ilor. Cand ai ditamai piata de desfacere la doi pasi (EU), renunti la ea. Good thinking, good thinking.
Sa vezi bucurie acum pe olandezi si germani, ca le intra capital pe piete si, bagi de seama, le scade si somajul. Incredibil, cat de simplist privesc unii lucrurile si cat de usor reactioneaza pe fond emotional.