Marţi, Direcţia Districtuală Antimafia din Palermo (DDA) a emis un ordin de arest împotriva a şapte persoane, acuzate că fac parte din noua comisie Cosa Nostra (numită "Cupola"). Proiectul de reorganizare a Cupolei a fost descoperit în decembrie, moment în care au fost reţinute 47 de persoane. Printre cei arestaţi se află Leandro Greco, fiul lui Michele Greco, supranumit "naşul" organizaţiei Cosa nostra, şi Calogero Lo Piccolo, fiul şefului mafiot Salvatore Lo Piccolo, care ispăşeşte o sentinţă cu închisoarea pe viaţă, potrivit Il Messaggero, citat de Rador.

Raiduri anti-mafia in ItaliaFoto: Agerpres

Noii colaboratori ai justiţiei Francis Colletti şi Filippo Bisconti, cei care au permis efectuarea operaţiunii finalizate cu şapte capturi în zorii zilei de astăzi, "şi-au confirmat poziţia lor de capi ai districtului Villabate şi Belmonte Mezzagno'' precizează anchetatorii. De asemenea, ambii au confirmat "reorganizarea Comisiei provinciale a organizaţiei Cosa nostra, specificând dinamicile interne ale acesteia, furnizaând şi elemente importante în sprijinul acuzaţiilor împotriva lui Michele Greco şi Calogero Lo Piccolo, arestaţi astăzi, precum şi împotriva lui Giovanni Sirchia". Arestările au fost efectuate de Carabinierii şi Echipa Mobilă din Palermo, coordonaţi de DDA din Palermo.

Francesco Colletti, şeful mafiei din Villabate, arestat pe 4 decembrie de carabinieri cu acuzaţia de membru al noii Comisii a Cosa nostra, a furnizat anchetatorilor infomaţii preţioase. Datorită declaraţiilor sale şi a celor făcute de alt fost mafiot, Filippo Bisconti, arestat în cadrul aceleiaşi anchete, procurorii de la DDA din Palermo au reuşit să facă progrese importante în ancheta privind renaşterea Cupolei. Colletti, unul din conducătorii noii comisii, a fost interceptat în timp ce vorbea cu şoferul său Filippo Cusimano, în maşină. "S-a făcut un lucru bun... pentru mine este un lucru bun aceasta... foarte serios..... cu oameni frumoşi. Bella! minunat! oameni de la ţară... oameni de stil vechi de pretutindeni, ", a spus Cusimano, confirmând suspiciunile anchetatorilor privind reorganizarea organului de conducere.

Printre persoanele arestate marţi se află şi Giovanni Sirchia,''un afiliat important al familiei mafiote din Passo di Ridano care a participat - spun anchetatorii - la organizarea reuniunii comisiei provinciei, ocupându-se mai ales de transmiterea mesajelor de convocare la reuniune, precum şi de însoţirea unor afiliaţi la locul ales pentru reuniune''. Celalalte persoane arestate (Giuseppe Serio, Erasmo Lo Bello, Pietro Lo Sicco şi Carmelo Cacocciola) sunt suspectate de extorcare prin metode mafiote.