Guvernul Venezuelei a anunțat luni că a suprimat o mică revoltă militară după ce un grup de ofițeri au furat armament și au răpit mai mulți oficiali, iar un videoclip postat online a arătat un sergent care cerea înlăturarea președintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ofițerii au atacat un avanpost al Gărzii Naționale din cartierul Cotiza din Caracas, la un kilometru de palatul prezidențial Miraflores, unde au întâlnit o "rezistență fermă", a anunțat guvernul printr-un comunicat. Martorii au declarat că au auzit focuri de armă la ora locală 3.00.

Protestatarii au dat foc mai târziu la gunoi și au incendiat o mașină în fața avampostului, unde ofițerii au fost arestați, într-un semn al tensiunilor crescânde după investirea celui de-al doilea mandat al lui Maduro, pe care guvernele din întreaga lume au numit-o ilegitimă.

Deși incidentul semnalează nemulțumirea din cadrul forțelor armate, se pare că implică numai ofițeri de rang inferior cu o capacitate redusă de a forța schimbarea în economia hiperinflaționistă, deoarece mulți oameni suferă din cauza lipsei alimentelor și a medicamentelor.

"Forțele armate resping categoric acest tip de acțiune, care este, cu siguranță, motivată de interesele întunecate ale extremei drepte", a transmis guvernul într-o declarație difuzată la televiziunea de stat.

Maduro a fost investit pe 10 ianuarie 2018, pe fondul unei avalanșe de critici privind conducerea sa care ar fi ilegitimă în urma alegerilor, considerate a fi fraudate. Guvernele statelor din întreaga lume au dezaprobat guvernarea lui Maduro, potrivit Mediafax.