Senatoarea democrată Kamala Harris, un critic al politicilor președintelui american Donald Trump privind imigrația, a informat luni că va candida la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc în 2020, relatează site-ul agenției Reuters și postul BBC.

Kamala HarrisFoto: Agerpres/AP

Harris, în vârstă de 54 de ani, fiica unor imigranți din Jamaica și India, a îndeplinit anterior funcția de procuror general.

"Este momentul în care simt responsabilitatea de a ieși în față și de a lupta pentru cea mai bună versiune a noastră", a declarat Harris.

În 2016, Kamala Harris a devenit prima femeie de culoare aleasă în Senatul SUA din California, potrivit Mediafax.

Și Democrata Tulsi Gabbard, din Hawaii, membră a Camerei Reprezentanților a SUA, a declarat, acum două săptămâni, că va candida pentru funcția de președinte în 2020, devenind cel mai nou membru al partidului său, care îl provoacă pe președinte republican, Donald Trump, anunță Reuters.

"Am decis să candidez și voi face un anunț oficial însăptămâna viitoare", a declarat pentru CNN Gabbard, veteran liberal de 37 de ani alrăzboiuluidin Irak, precum șiprimahindusăși prima de etnie samoanăaleasăîn Congresul SUA.

Lista de candiati prezidențiali democrați i-ar putea include, în cele din urmă, pe senatorii Cory Booker și Kirsten Gillibrand, precum și pe fostul vicepreședinte Joe Biden. Julian Castro, fostul secretar al președintelui Barack Obama, a format, de asemenea, un comitet de explorare în decembrie.