​Franța va introduce propria taxă digitală pentru furnizorii mari de internet și pentru companiile tech. O lege ar putea fi adoptată în țară în acest sens și ar putea fi aplicată retroactiv de la 1 ianuarie 2019, a susținut ministrul de finanțe duminică, potrivit France24.

Bruno LemaireFoto: gouvernement.fr

Decizia a fost luată în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să finalizeze un acord care să fie implementat în toate țările membre.

,,Lucrăm la o taxă care ar afecta companiile furnizoare de internet cu vânzări globale care depășesc 750 de milioane de euro, respectiv 25 de milioane de euro în Franța”, a declarat Bruno Le Maire pentru Journal du Dimanche.

,,Dacă aceste două criterii nu sunt îndeplinite, nu este impusă taxa”, a clarificat acesta.

Un proiect de lege va fi prezentat guvernului până la sfârșitul lunii februarie, după care acesta ,,va fi trecut rapid prin Parlament pentru vot”, spune Le Maire.

Parisul a susținut din răsputeri taxa GAFA- numită după Google, Apple, Facebook și Amazon- prin care guvernanții francezi spun că vor să se asigure că giganții tech plătesc o taxă corectă, proporțională cu câștigurile lor în Europa.

Google Franța a refuzat să comenteze pe marginea declarațiilor făcute de Le Maire.