Președintele american Donald Trump a continuat discuțiile privind un proiect imobiliar la Moscova pe toată durata anului 2016, a declarat duminică avocatul acestuia, Rudy Giuliani, în contextul investigației privind posibilele legături între președintele SUA și Rusia, relatează agenția Reuters citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Giuliani a declarat despre Tump că acesta a continuat discuțiile despre proiect cu fostul său avocat, Michael Cohen, până la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie 2016, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale.

"Am înțeles că aceștia au discutat în 2016. Probabil până în luna octombrie sau noiembrie", a declarat Giuliani.

Înțelegerea cu Moscova nu s-a materializat, însă afirmațiile lui Giuliani sugerează că discuțiile lui Trump cu Cohen au continuat cu câteva luni în plus față de cât a fost anunțat inițial.

"Astea sunt noutăți pentru mine. Și sunt noutăți importante. Este remarcabil cum acest lucru s-a întâmplat tocmai acum doi ani, iar noi îl descoperim astăzi", a declarats senatorul Mark Warner, membru al Comisiei de Informații din cadrul Senatului american.

Comisii ale Camerei Reprezentanţilor au anunțat că vor verifica informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres.

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA.