Donald Trump a acuzat-o duminică pe şefa majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor din Congres că se comportă "iraţional" şi că s-a radicalizat, după ce Nancy Pelosi a respins o ofertă a preşedintelui american care i-ar fi permis acestuia să finanţeze zidul de la frontieră, relatează AFP citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un atac virulent pe Twitter, Trump a mers până la a-i cere lui Nancy Pelosi, reprezentantă a Californiei în Congres, să cureţe străzile din San Francisco acolo unde ea locuieşte.

"Nancy Pelosi s-a comportat atât de iraţional şi s-a dus atât de mult spre stânga încât este de acum oficial o democrată radicală. Este atât de petrificată de 'stângiştii' din partidul său încât a pierdut controlul", a scris preşedintele.

Nancy Pelosi has behaved so irrationally & has gone so far to the left that she has now officially become a Radical Democrat. She is so petrified of the “lefties” in her party that she has lost control...And by the way, clean up the streets in San Francisco, they are disgusting!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 20, 2019

"Şi, apropo, curăţă străzile din San Francisco, sunt dezgustătoare", i-a mai transmis Trump şefei democraţilor din Camera Reprezentanţilor.

Într-o postare precedentă pe Twitter, Trump, care celebrează duminică doi ani de mandat la Casa Albă, i-a reproşat lui Nancy Pelosi că a respins oferta pe care el a făcut-o sâmbătă în încercarea de a pune capăt 'shutdown'-ului, blocajul bugetar al serviciilor federale care durează de aproape o lună.

Nancy Pelosi and some of the Democrats turned down my offer yesterday before I even got up to speak. They don’t see crime & drugs, they only see 2020 - which they are not going to win. Best economy! They should do the right thing for the Country & allow people to go back to work.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 20, 2019

Liderul de la Casa Albă a propus prelungirea statutului temporar pentru circa un milion de migranţi care riscă să fie expulzaţi din SUA, în schimbul finanţării de către Congres a zidului său de la frontieră împotriva imigranţilor clandestini, principala sa promisiune de campanie.

Nancy Pelosi a respins această propunere, spunând că nu este vorba de o concesie a preşedintelui pentru ieşirea din impas, ci o "compilare de mai multe iniţiative deja respinse în trecut şi fiecare inacceptabilă".

Aproximativ 800.000 de funcţionari federali sunt afectaţi de 'shutdown', fiind trimişi în concediu fără plată sau fiind nevoiţi să lucreze fără a fi plătiţi.

Nancy Pelosi şi democraţii "trebuie să facă ceea ce este bine pentru ţară şi să le permită oamenilor să îşi reia munca", a mai scris Trump duminică pe Twitter.