Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a avut loc sâmbătă în Chile, generând îngrijorări legate de un posibil tsunami. Inițial, a fost emisă şi o alertă de tsunami, care a fost apoi retrasă. Două persoane în vârstă au decedat în urma unei crize cardiace la Coquimbo, în apropiere de epicentrul seismului, scrie AFP.

SeismografFoto: Wikipedia

Cutremurul s- a produs la ora locală 10.32, la 15,6 kilometri sud - sud-est de Coquimbo, la o adâncime de 53 de kilometri.

Două persoane în vârstă, un bărbat şi o femeie, au decedat în urma unei crize cardiace la Coquimbo, în apropiere de epicentrul seismului, o regiune de coastă aflată la nord de capitala Santiago, au informat surse ale poliţiei, citate de AFP.

Un martor a relatat pentru Reuters că au fost daune minore la clădiri mai vechi și au avut loc întreruperi de energie electrică în La Serena, un oraş din zona de litoral, aflat la aproximativ 400 de kilometri nord de Santiago.

"A fost foarte puternic. Turiștii au fost foarte nervoși, dar nu s-a întâmplat nimic grav", a declarat pentru Reuters Camila Castillo, o angajată a unui hotel din La Serena.

Mii de case au rămas fără energie electrică, a declarat un responsabil al Serviciului naţional pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, autorităţile locale au semnalat şi căderi de pietre pe unele şosele naţionale.

Seismul a fost resimţit în cinci regiuni, în principal la Coquimbo, Valparaiso, Atacama, Regiunea Metropolitană Santiago şi Libertador General Bernardo O'Higgins.

Chile se află pe Centură de Foc a Pacificului, fiind afectată frecvent de cutremure și erupții vulcanice.

În 2010, 500 de persoane au murit în urma unui seism cu magnitudinea de 8,8 grade pe Richter, urmat de un tsunamni care a lovit centrul şi sudul ţării.