Prinţul consort Philip, în vârstă de 97 de ani, a fost văzut conducând un nou Land Rover, la două zile după ce a fost implicat într-un accident rutier în apropiere de domeniul regal Sandringham, în estul Angliei, scrie BBC.

Regina Elisabeta a II-a, alaturi de printul PhilipFoto: Agerpres/AP

BBC invocă imagini din Daily Mail și The Sun, în care soțul Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii este la volan, fiind singur în mașină, în Sandringham.

Noua mașină pe care o conduce ducele de Edinburgh, tot Land Rover, model Freelander, a fost adusă vineri la Sandringham.

În urma accidentului de joi, prinţul consort Philip, care era tot singur în mașină, a scăpat nevătămat, însă două femei dintr-un alt autoturism au fost rănite.

Maşina ducelui s-a ciocnit cu un autoturism Kia, condus de o femeie în vârstă de 28 de ani. Şoferiţa a suferit mai multe tăieturi, iar pasagera din dreapta, în vârstă de 45 de ani, şi-a rupt încheietura mâinii. În Kia se afla şi un bebeluș de 9 luni, care a scăpat nevătămat. Prințul Philip a fost consultat de medici, dar nu a mers la spital.

Poliţia din Norfolk a anunțat că accidentul este anchetat şi că vor fi luate măsurile corespunzătoare.

Consortul suveranei britanice s-a retras oficial din viaţa publică în august 2017. El a suferit recent o operaţie la şold.