Procurorii bulgari au pus sub acuzare sâmbătă cinci cetățeni sirieni și o femeie din Bulgaria care fac parte din gruparea de finanțare a terorismului destructuratăcu o zi în urmă și care începând din 2016 a trimis peste 25 de milioane de euro unor organizații teroriste, scrie Reuters.

euroFoto: Hotnews

În urma unor percheziții în toată țara, forțele speciale de poliție bulgară au arestat vineri 43 de persoane care fac parte dintr-o rețea de finanțare a terorismului.

Rumyana Arnaudova, purtătoarea de cuvânt a procurorului șef, a declarat sâmbătă că unul dintre cei șase acuzați, toți locuitori ai Bulgariei, a fost pus sub acuzare în lipsă, pe numele lui fiind emis și un mandat internațional de arestare.

Gruparea acționa în Bulgaria începând din 2016 și a finanțat indirect o organizație teroristă dintr-un alt stat, a spus Arnaudova, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit acesteia, banii au fost trimiși în afara țării printr-un sistem bazat pe încredere și relații personale. Gruparea a cumpărat cel puțin 100 de mașini în Bulgaria și le-a dus prin Turcia în Siria, unde le-au fost date membrilor organizațiilor teroriste, a mai afirmat sursa citată.

Procurorul șef adjunct Ivan Gheșev a spus că finanțarea pentru organizațiile teroriste a fost trimisă în străinătate și nu a reprezentat o amenințare teroristă directă la adresa Bulgariei.