O britanică a devenit mamă de tripleți în urma unei ”erori sexuale”, doi dintre bebeluși fiind concepuți pe cale naturală iar al treilea prin fertilizare în vitro, transmite BBC.

tripletiFoto: YouTube

Betty și Pawel Bienias încercau de mai bine de 7 ani să aibă un copil dar nu au reușit din cauza unor aparente probleme medicale, așa că au apelat la fertilizare în vitro. Surprinzător, în momentul în care au luat această decizie, nici cei doi, nici medicul nu știau că femeia era deja însărcinată.

"Cu 4 zile înainte de a realiza tratamentul eu și soțul meu nu am ținut cont de recomandările medicilor de a nu întreține relații sexuale și așa au apărut cei doi copii.", spune Betty.

Cei doi au aflat că au tripleți în urma unei ecografii. "Asistenta s-a întors către soțul meu, l-a rugat să ia loc și i-a spus că așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în cariera ei. S-a uitat apoi la mine și mi-a spus că nu e doar un copil ci sunt 3."

Cei trei, Mathylda, Boris și Amelia au acum o lună.

Anual, 15 mii de copii sunt concepuți prin fertilizare în vitro, dar această combinație de fertilizare și concepere pe cale naturală este extrem de rară.