Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, şi fiul său Barron au aterizat joi în Florida la bordul unui avion guvernamental, în pofida shutdown-ului, închiderea parţială a guvernului federal american, notează canalul ABC, citat de dpa și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu câteva ore mai înainte, Jake Sherman de la Politico a postat pe Twitter că cei doi s-au dus să-şi petreacă weekendul la clubul privat al preşedintelui Donald Trump Mar-A-Lago. Ei au plecat în Florida cu un avion guvernamental care a decolat de la baza forţelor aeriene Andrews din afara Washingtonului.

Pe de altă parte, ziua de joi a fost plină de planuri de călătorie anulate în timp ce închiderea parţială a guvernului federal a bătut recordul, intrând în a 27-a zi.

Într-o scrisoare deschisă trimisă joi, preşedintele Donald Trump a anunţat anularea viitoarelor planuri de călătorie în străinătate ale preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, pe motiv că, în timpul shutdown-ului, deplasările ei pentru a vizita trupele americane staţionate în străinătate ar fi nepotrivite.

Preşedintele Trump şi-a anulat, de asemenea, deplasarea din 22 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elveţia.