Soția vicepreședintelui american, Mike Pence, a început un nou job la o școală privată care refuză în mod public studenții și profesorii LGBT, a anunțat Casa Albă, relatează Reuters.

Mike Pence si Karen PanceFoto: Captura YouTube

Karen Pence va ține timp de două ore pe săptămână cursuri de artă la Școala Creștină Emanuel, o școală primară din Virginia, a spus Casa Albă.

Soțul său, vicepreședintele Mike Pence, este un conservator care în 2015, ca guvernator al statului Indiana, și-a dat acordul pentru o lege privind libertatea religioasă care permite firmelor să respingă oferirea de servicii homosexualilor.

După ce a iscat controverse, acesta a fost forțat să revizuiască legea.

Unitatea școlară la care s-a angajat Karen Pence a publicat pe site-ul propriu ca reguli că nu angajează profesori LGBT și refuză să admită elevi LGBT sau elevi care au părinți LGBT.

Stilurile de viață ale studenților și ale părinților nu trebuie să participe, să sprijine sau să scuze imoralitatea sexuală, activitatea homosexuală sau activitatea bisexuală.

Șeful GLAAD, un grup pentru drepturile LGBT, i-a cerut lui Karen Pence să își dea demisia, spunând că este ”tulburător” că aceasta ar aproba prin activitatea ei acolo instituția.

”Când tinerii ajung să se împace cu orientarea sexuală sau cu identitatea sexuală, aceștia merită sprijinul adulților din viața lor”, a spus Sarah Kate Ellis.

Purtătoarea de cuvânt a lui Karen Pence a spus că este absurd ca decizia și credințele acesteia să fie atacate. De asemenea, Karen Pence spune că îi era dor să predea.