Căutările continuă joi în Spania pentru a-l găsi pe Julen, băiețelul de doi ani care a căzut duminică într-un puț foarte îngust și adânc, cu speranțe din ce în ce mai mici de a-l găsi în viață, scrie AFP.

Putul in care a cazut JulenFoto: Captura YouTube

Autoritățile, care nu au găsit nicio dovadă că micuțul este încă în viață, au început să foreze un tunel vertical, paralel cu puțul cu un diametru de 25 de centimetri și circa 100 de metri adâncime, în care copilul a căzut duminică.

O aglomerare de pietre și pământ, antrenată de copil în căderea sa, la circa 70 de metri adâncime, împiedică echipele de salvare să ajungă la Julen, care ar fi prins dedesubt.

Un al doilea tunel va fi săpat în direcție oblică, în încercarea de a ajunge la copil, dar natura terenului, în comuna Totalan, în apropiere de Malaga, complică sarcina.

La tunelul "vertical avansăm, pentru moment, fără probleme majore", a a declarat inginerul Juan Lopez, care participă la lucrări, dar celălalt tunel ridică "probleme", a adăugat el.

Ajungerea la copil "în mai puțin de două zile este foarte complicată", a precizat el.

Potrivit familiei sale, Julen se juca duminică pe un teren în timp ce părinții luau masa în apropiere când micuțul a căzut în acest puț nesemnalizat, săpat pentru a găsi apă dar abandonat între timp.

Printre companiile care participă la căutări se numără și Stockholm Precision Tools AB, compania suedeză care a contribuit în 2010 la salvarea a 33 de mineri chilieni blocați 69 de zile sub pământ.