Chiria medie din Londra a crescut la nivelul istoric de 2 034 lire în ultima parte a anului 2018, potrivit unor noi rapoarte, informează The Independent .

LondraFoto: Hotnews

Rightmove a descoperit că prețul chiriilor din capitala Marii Britanii a crescut cu 2.1%, cea mai rapidă rată de creștere din ultimii patru ani. Rightmove consideră că britanicii se pot aștepta la o creștere cu 4% a prețului chiriilor în 2019.

Un model mai puțin pronunțat a fost identificat în afara Londrei, unde au existat cu 10% mai puține proprietăți disponibile pentru închiriat, însă prețul chiriilor a scăzut cu 0.6%- la media de 798 de lire pe lună.

Nord-vestul țării a asistat la cea mai mare creștere a cererii de locuințe. Șase orașe din regiune au figurat în top 10 în acest an. Topul primelor cinci include orașe orecum Hertford, Bootle, Bracknell, Winsford și Prenton. În capitală, estul Londrei domină topul celor cinci- cu East Ham, Forest Gate, Biggin Hill, Elephant and Castle și Chadwell Heath în top.

O mulțime de proprietăți pentru închiriere au inundat piața în 2016 și 2017, însă decizia de a închiria o locuință a devenit o opțiune mai neatractivă de când au fost crescute taxele pe astfel de imobile.