Filmulețele de pe YouTube care conțin farse periculoase sau care pot afecta emoțional spectatorii au fost interzise pe platformă. Filmul Birdbox a dat naștere unor provocări în mediul online- oamenii încearcă să desfășoare activități zilnice legați la ochi, relatează BBC .

YouTubeFoto: Pexels

Decizia YouTube a fost luată după ce mai multe provocări filmate și postate pe YouTube au avut drept rezultat moartea sau accidentarea gravă a cuiva.

Site-ul de distribuire de materiale video deținut de Google susține că asemenea materiale ,,nu își au locul pe YouTube”. Cu toate acestea, se pare că YouTube nu este foarte eficient în aplicarea propriei reguli.

Un raport Buzfeed arată că multe imagini violente sau care au un mesaj violent încă sunt publicate pe platformă, în ciudat angajamentului luat de companie în luna aprilie.

Unele dintre videoclipuri au atras milioane de vizualizări. YouTube susține că ,,a funcționat impunerea agresivă a politicilor noastre de monetizare pentru a elimina stimulentele pentru astfel de abuzuri”.

Aplicarea acestei restricții se poate dovedi, însă, dificilă, având în vedere ambiguitatea termenului ”dăunător”.

,,YouTube este casa multor farse sau provocări virale, iubite (de public)”, spun reprezentanții companiei la secțiunea Întrebări și Răspunsuri.

Recent, o provocare inspirată de o scenă din filmul Birdbox produs de Netflix a implicat desfășurarea unor activități zilnice- precum condusul mașinii- legat la ochi. Cel puțin o persoană a făcut un accident de mașină ca urmare a acestei provocări.