Parlamentul britanic dezbate acordarea sprijinului pentru Acordul de Brexit propus de Theresa May. Decizia va marca modul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, dar și impactul pe care Brexitul îl va avea asupra economiei britanice, relatează Reuters.

Theresa MayFoto: Flickr/ Tiocfaidh ár lá 1916

Șansele ca May să câștige aprobarea parlamentară devin tot mai mici, iar euroscepticii, suporterii Uniunii Europene și partidul Irlandei de Nord sunt facțiuni mai divizate ca niciodată. Un singur om devine dușmanul comun al tuturor părților interesate- premierul britanic, capul de afiș al afacerii Brexit.

Mai jos se regăsesc informații cu privire la legislatorii care au anunțat în primele cinci zile ale dezbaterii dacă vor susține sau nu Acordul de Brexit pe 15 ianuarie.

Parlamentarii își pot schimba decizia înainte de vot și mulți nu s-au hotărât momentan de ce parte a baricadei ar fi mai bine să se afle.

Parlamentul britanic are 650 de legislatori. Dintre aceștia, în jur de 100 fac parte din ministerele Conservatorilor sau sunt susținători ai partidului și, prin urmare, lor li se va cere să sprijine Acordul.

Partidul Conservator al Theresei May are 317 legislatori. Acesta guvernează cu o majoritate de 13 datorită unui acord între partid și Partidul Democratic al Irlandei de Nord.

Parlamentari care au susținut că vor sprijini Acordul: 6

Parlamentari care au susținut că se vor opune Acordului: 22 (dintre care 5 fac parte din conservatorii lui May)