Activiștii din Rusia susțin că Cecenia a asistat la crime grave împotriva comunității LGBT de acolo.The Russian LGBT Network susține că aproximativ 40 de persoane se află în detenție începând cu luna decembrie. Doi dintre aceștia ar fi murit torturați, informează BBC .

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupul care luptă pentru drepturile minorităților sexuale susține că a monitorizat situația din Cecenia din 2017, când mai mulți membri ai comunității LGBT au fost arestați.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că ultimul raport făcut public de The Russia LGBT Network este ,,plin de minciuni”.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a negat în repetate rânduri acuzațiile de reținere, privare ilegală de libertate și încălcarea drepturilor omului.

Într-un interviu acordat BBC anul trecut, Kadyrov a susținut că acuzațiile ,,sunt o invenție a agenților străini” sau minciuni ale activiștilor care se află în căutare de bani.

Homofobia este extrem de răspândită în republica musulmană profund conservatoare. Kadyrov și alte figuri guvernamentale au declarat în repetate rânduri că Cecenia nu are o minoritate gay.