Un avion cargo al armatei iraniene, cu 16 oameni la bord, s-a prăbușit luni lângă aeroportul Fath din apropierea capitalei, transmite Fars News, citată de Reuters. Potrivit agenției Fars, pilotul ”a confundat aeroportul cu altul din cauza vremii nefavorabile. Avionul a lovit zidul aflat la capătul pistei de aterizare, a luat foc, și a ajuns într-o zonă rezidențială.

Avion prabusit in IranFoto: www.farsnews.com

UPDATE 09.36 Armata iraniană anunță că aeronava îi aparținea și că din cele 16 persoane aflate la bord, doar o persoană a supraviețuit. ”Un Boeing 707 cargo ce aducea carne din Bișkek, Kârgâstan, a făcut azi o aterizare de urgență la aeroportul Fath (...) Inginerul de zbor a fost dus la spital”, a spus armata într-un comunicat.

"A Boeing cargo 707 place carrying meat from Bishkek in Kyrgyzstan had an emergency landing at Fath airport today ... the flight engineer has been dispatched to the hospital," the army said in a statement carried by Fars.

UPDATE 09.14 Potrivit Press TV, 7 trupuri neînsuflețite au fost scoase din rămășițele avionului:

UPDATE 09.07 Presa iraniană transmite informații contradictorii. Ultimele știri Fars News spun că la bord erau 16 oameni la bord și că doar mecanicul a supraviețuit, televiziunea IRIB vorbește de doar 10 persoane. Potrivit Tasnim, aeronava era una militară și aducea carne din Bișkek.

Aeroportul Fath este lângă orașul Kataj, din provincia centrală Alborz. Televiziunea de stat iraniană a transmis imagini cu fum ridicându-se de la locul accidentului. Unele ziare iraniene spun că la bord erau 10 oameni și că toți au murit.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba de un Boeing 707 ce venea din Bișkek, capitala Kârgâzstanului. Potrivit aeroportului de unde plecase, Manas, avionul aparținea companiei iraniene Payam Air.

”Nu avem detalii clare despre detaliile prăbușirii”, a declarat șeful departamentului de urgență național, Pirhossein Kolivand.