​Un grup de parlamentari britanici iau în calcul modalităţi de a prelua controlul asupra procesului Brexit de la guvern, scrie presa, dacă, aşa cum este de aşteptat, parlamentul va respinge acordul premierului cu UE, la un vot ce va avea loc marţi, transmite BBC, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se afirmă că ei intenţionează să propună măsuri legislative care vor face ilegală părăsirea UE în lipsa unui acord. Guvernul este îngrijorat de riscul ca parlamentarii să obstrucţioneze procesul Brexit.

Secretarul pentru Brexit, Stephen Barclay, a declarat pentru BBC că incertitudinea celor ce s-ar putea întâmpla în Camera Comunelor a luat amploare. El a afirmat de asemenea că a fost surprins de faptul că preşedintele Camerei le-a permis parlamentarilor să modifice orarul săptămâna trecută.

Acea decizie a scurtat timpul pe care îl are la dispoziţie guvernul pentru a veni cu un plan de rezervă, şi a alimentat totodată speculaţii privind comploturi puse la cale de parlamentari pentru a schimba regulile astfel încât să capete un control mai mare asupra moţiunilor cae ajung să fie dezbătute.