Un oficial indonezian a anunțat luni că autoritățile au descoperit cea de-a doua cutie neagră, înregistratorul de voce din cabina de pilotaj, a avionului Lion Air prăbușit în mare pe 29 octombrie 2018, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, informează agenția de știri Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Recuperarea celei de-a doua cutii negre, înregistratorul de voce din cabina de pilotaj, ar putea oferi informații cruciale despre incidentul aviatic soldat cu decesul tuturor celor 189 de persoane aflate la bord.

"A fost găsit, însă nu am primit încă informații despre locație", a declarat Haryo Satmiko, adjunctul șefului Comitetului de Siguranță a Transporturilor (KNKT) din Indonezia.

Potrivit raportului preliminar al anchetei în acest caz, publicat în noiembrie, aeronava Lion Air avea probleme tehnice recurente cu indicatoarele de viteză şi altitudine şi cu senzorii ce indică unghiul de atac.

Totuși, raportul preliminar nu indică o cauză precisă pentru producerea accidentului, iar raportul final va fi publicat, cel mai probabil, anul acesta.