O furtună de zăpadă care a cauzat moartea a cel puțin șapte persoane în urma accidentelor rutiere, a lovit duminică statele din centrul SUA, forțând blocarea Aeroportului internațional Dulles și anularea a sute de zboruri, relatează Reuters.

Furtuna de zapada pe Coasta de Est a SUAFoto: Captura YouTube

Milioane de americani din 10 state și Washington DC, sunt sub avertizare de furtună de iarnă, sistemul meteorologic prognozândcăacestea vor acoperi o arie de 2900 de kilometri din Colorado până pe Coasta de Est.

Un total de 1624 de zboruri au fost anulate spre și dinspre aeroporturile din SUA duminică, majoritatea acestora fiindla aeroportul național Ronald Reagan din Washington și Dulles, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flightaware. Alte 3113 de plecări au fost amânate.

"FAA a pus în aplicare o blocare pe Dulles din cauza vremii, care are impact atât asupra zborurilor de sosire, cât și asupra celor de plecare", a declarat aeroportul Dulles pe Twitter. "Compania dvs. aeriană va avea cele mairecente informații despre orice impact asupra zborurilor. Vă mulțumim pentru răbdarea dvs.!"

Maimulte companii aeriene importante au renunțat la taxele pentru schimbarea zborurilor sau schimbarea rezervării.

Sâmbătă, patru persoane au fost ucise în Missouri, iar trei în Kansas au murit în accidente rutiere, potrivit autorităților ambelor state.