Președintele american Donald Trump a avertizat Turcia duminică asupra unui dezastru economic în cazul unui atac asupra kurzilor după viitoarea retragere a trupelor americane din Siria, invitându-i în același timp pe kurzi să nu provoace Ankara, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Statele Unite vor "devasta Turcia economic dacă îivaataca pe kurzi", a scris Donald Trump.

În mod similar, Washingtonul îndeamnă kurzii "să nu provoace Turcia. Rusia, Iranul și Siria au fost cei maimari beneficiari ai politicii americane pe termen lung de distrugere a ISIS în Siria - inamicii naturali. Vom avea și de câștigat, dar acum este momentul să ne chemăm trupele acasă. Stop războaielor fărăsfârșit", a adăugat Donald Trump.

Anunțul din decembrie privind retragerea armatei americane, dislocate în Siria pentru a lupta împotriva ISIS, a fost salutat de Turcia, dar a slăbit situația luptătorilor kurzi care au luptat alături de Statele Unite împotriva grupului jihadist.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan amenință că valansa o ofensivă militară în nordul Siriei pentru a elimina acești luptători, membrii milițiilor unite de protecție a populației (YPG) pe care Turcia îi consideră "teroriști".