500 de delegați ai formațiunii de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania s-au reunit pentru a stabili candidații pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru a discuta despre o eventuală ieșire a Germaniei din Uniunea Europeană, în absența reformării blocului comunitar. Alexander Gauland, copreşedinte partidului, a avertizat că AfD nu trebuie să solicite un calendar concret al ieşirii Germaniei din UE.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred că nu este înţelept să mergem la alegeri cu o solicitare maximală", le-a spus el delegaţilor reuniţi în oraşul Riesa (estul Germaniei) pentru o conferinţă a partidului, transmite Agerpres.

Dacă ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar va duce la turbulenţe pe termen scurt şi la probleme economice, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra alegătorilor germani la viitoarele alegeri, a apreciat el.

Cei 500 de delegaţi la conferinţă, care se va încheia luni, se pregătesc pentru alegerile pentru Parlamentul European din mai, alegând candidaţi şi stabilind poziţia partidului în chestiuni-cheie. La conferinţă se va discuta şi sprijinul pentru o eventuală ieşire a Germaniei din Uniunea Europeană, aşa-numitul Dexit. O comisie care se ocupă de stabilirea programului AfD a elaborat o primă propunere care prevede o astfel de ieşire în termen de cinci ani, în lipsa unor reforme la nivelul Uniunii Europene.