Membrii mișcării de protest vestele galbene au vandalizat aproximativ 60% dintre camerele de radar din Franța, conform declarațiilor făcute de ministrul de interne, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Christophe Castaner spune că pagubele sunt o amenințare la adresa siguranței șoferilor și că astfel de acțiuni au drept rezultat punerea vieților în pericol.

Mișcarea de protest a luat naștere ca reacție la creșterea taxelor pe combustibil. Mai mulți protestatari simt că astfel de camere de înregistrare a vitezei sunt doar măsuri care generează profit și care iau bani de la săraci.

Corespondentul BBC din Paris, Hugh Schofield, susține că dovezile actelor de vandalism sunt vizibile pentru oricine conduce în Franța, deoarece camerele radar sunt acoperite de vopsea neagră.

Cu toate acestea, magnitudinea pagubelor a rămas necunoscută până acum. Conform declarațiilor făcute de Castaner, mai bine de jumătate din cele 3 200 de camere radar au fost afectate de acte de vadalism.

Acesta a spus că dispozitivele au fost ,,neutralizate, atacate sau distruse” de către membri ai mișcării de protest.

Mișcarea vestele galbene (gilets jaunes în franceză) este denumită după vizibilitatea crescută a vestelor pe care fiecare șofer din țară trebuie să le aibă în vehicul.