Președintele Donald Trump a vizitat joi granița SUA-Mexic pentru a evidenția pericolele reprezentate de traficul de droguri, contrabanda cu oameni și imigrația ilegală, şi a amenințat că va decreta starea de urgență pentru a putea finanţa construcţia zidului de la frontieră, scrie Associated Press, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a acuzat "intransigența" democraților cu privire la securitatea frontierelor, semnalându-le democraților că se pregătește pentru un blocaj mai lung al activităţii guvernamentale.

Trump: "Deci ambele părţi vom avea o victorie, vom face un compromis, deoarece cred că un compromis este o victorie pentru toată lumea, sau voi declara starea de urgență națională".

Sute de mii de angajați federali vor rămâne fără salariu.

Nouă din cele 15 departamente ale administarţiei nu au primit finanțare, inclusiv în agricultură, securitate internă, stat, transport, interne și justiție. Unele instituţii istorice din Parcului Național sunt închise, precum muzeele Smithsonian și Grădina Zoologică din Washington.

Aproape tuturor celor care lucraeză la NASA li s-a spus să rămână acasă, așa cum se întâmplă cei mai mulţi din Serviciul de administrare fiscală, care este responsabil pentru procesarea declarațiilor fiscale și emiterea de rambursări, deși administrația spune că rambursările de impozite vor fi făcute pe perioada blocajului.