Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi seară anularea participării la Forumul economic mondial de la Davos (Elveţia), în contextul prelungirii crizei politice din Statele Unite, scrie Mediafax citând Reuters.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"Din cauza intransigenţei democraţilor în privinţa securităţii la frontieră şi a importanţei majore pentru securitatea naţiunii noastre, îmi anulez cu respect deplasarea mea importantă la Davos, Elveţia, pentru Forumul Economic Mondial", a transmis Trump pe Twitter.

În urmă cu câteva ore, liderul de la Casa Albă anunța că și-ar putea anula participarea la Forumul de la Davos în cazul în care va continua blocajul agenţiilor guvernamentale americane. "Eu intenţionam să merg în faţa comunităţii financiare mondiale la Davos. Acest lucru încă este valabil, dar, dacă va continua blocajul guvernamental, nu voi merge. Intenţionam să merg, am avut atât de mult succes când am mers. Avem de spus o poveste extraordinară", a afirmat el joi la prânz, înainte de a efectua o vizită în Texas.

Forumul economic mondial Davos se va desfăşura în perioada 21-25 ianuarie.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape trei săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.