Rămășițele a șase victime neidentificate ale Holocaustului vor primi o înmormântare oficială în stil evreiesc după ce au stat timp de câteva decenii la un muzeu din Londra, potrivit CNN.

Comemorare HolocaustFoto: Reuters

Victimele vor fi înmormântate într-un cimitir evreiesc din Hertfordshire pe 20 ianuarie, cu o săptămână înainte de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Este pentru prima dată când victimele Holocaustului vor fi îngropate în Marea Britanie.

Melvyn Hartog, directorul companiei de servicii care se va ocupa de organizarea ceremoniei - a declarat pentru CNN că îngroparea rămășițelor victimelor este o "responsabilitate unică și sfântă iar supraviețuitorii Holocaustului vor fi invitați să umple mormintele cu pământ.

Rămășițele trupurilor victimelor, considerate a fi de la cinci adulți și un copil, au fost păstrate în muzeu începând din ianuarie 1997.

"Se speră că înmormântarea, la care vor participa și membri ai comunităților evreiești, va fi un prilej de a le reda acestor victime respectul și demnitatea care le-au fost negate atât în ​​viață, cât și după moarte", a declarat Diane Lees, directorul general al muzeului.