Cel puțin 16 persoane au decedat în ultima săptămână în Europa din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ninsorile abundente și gerul din ultimele zile creând dificultăți majore în țări ca Austria, Cehia, Germania, Grecia și chiar Norvegia, informează Mediafax citând Associated Press.

Iarna grea in EuropaFoto: Captura YouTube

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou deces din cauza avalanșelor în Alpi, unde în ultimele zile au murit mai mulți turiști. Un schior australian de 16 ani a murit în urma unei avalanșe produse în zona stațiunii St. Anton am Arlberg din Austria.

Un bărbat de 37 de ani a murit și în Slovacia, după o avalanșă în Munții Mala Fatra din Carpați.

Mai multe linii feroviare ce traversează Alpii au fost închise temporar din cauza zăpezii, iar mai multe vehicule au rămas blocate timp de mai multe ore pe o autostradă din sud-vestul Germaniei.

Ninsoarea abundentă în Austria și sudul Germaniei a continuat și joi, unele locuri din aceste zone rămânând izolate.

În Cehia, la frontiera cu Austria și Germania, aproximativ 9.000 de gospodării au rămas joi fără energie electrică din cauza ninsorilor.

Viscolul și pericolul producerii unor avalanșe au dus la evacuarea a peste 100 de persoane în arhipelagul norvegian Svalbard din Oceanul Arctic, dar și în nordul Norvegiei.