Fiind corespondent de război al BBC, Martin Bell și-a petrecut cariera ferindu-se de bombe și gloanțe, scrie Telegraph. El chiar a fost prins de focuri de mortiere în Sarajevo, și are un șrapnel în stomac care dovedește asta. Dar cea mai gravă rană a căpătat-o în Anglia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fața lui Bell a fost reconstruită de chirurgi după ce s-a împiedicat de propria valiză și a căzut când cumpăra un bilet de tren la stația de la aeroportul Gatwick, pentru a ajunge acasă.

”Am trecut prin 18 războaie aproape neatins și m-am împiedicat într-o gară. Nu pot să dau vina decât pe mine pentru asta. Mă simt ca un idiot”, a spus Bell, în vârstă de 80 de ani.

Bell, care a fost și parlamentar, a povestit că și-a ”plantat fața” în podeaua de beton, fracturându-și falca superioară, ambele orbite oculare, nasul și zona de la baza craniului. Accidentul s-a întâmplat când se întrocea dintr-un turneu de promovare a ultimei cărți, ”Războiul și moartea știrilor”. Una dintre valize era plină cu astfel de volume.

”Nu-ți venea să te uiți la mine. Arătam ca bunicul lui Dracula”, a glumit Bell, adăugând că acum arată cu câțiva ani mai tânăr și parcă ar fi fost tratat cu Botox.

Chirurgul Helen Witherow a explicat că Bell a suferit o ”cantitate fenomenală” de răni. ”N-am văzut niciodată pe cineva care să aibă aceste tipuri de fracturi. Operația a implicat repararea fracturilor cu plăci și șuruburi de titan, vor rămâne acolo permanent”, a spus ea.