Autoritățile din Australia au arestat un bărbat suspectat că a trimis pachete suspecte cu un conținut neidentificat momentan la 38 de consulate și ambasade din orașele Canberra, Melbourne și Sydney, relatează BBC, potrivit Agerpres.

ColeteFoto:

Echipele de urgență au fost chemate miercuri la mai multe consulate, după ce mai multe pachete suspecte au fost livrate prin poștă. Mai multe dintre aceste pachete erau etichetate cu „azbest”.

Conținutul pachetelor este încă investigat de specialiști, dar momentan nu există persoane rănite în urma incidentului.

Poliția Federală din Australia a transmis că bărbatul a trimis cel puțin 38 de pachete suspecte, dar a exclus posibilitatea unei amenințări pentru populație.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani este acuzat că a trimis obiecte periculoase prin serviciul poștal, acuzație care îi poate aduce până la zece ani de închisoare.

Conform informațiilor apărute în presa australiană, echipajele de urgență au fost văzute la consulatele mai multor țări, precum Marea Britanie, Statele Unite, Elveția, Pakistan, India, Grecia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Italia, Spania și Franța.

Polițiștii au găsit aceeași substanță neidentificată la reședința suspectului din orașul Shepparton, situat la aproximativ 200 de kilometri nord de Melbourne.

„Criminaliștii testează substanța pentru a-i detecta compoziția exactă”, au declarat reprezentanții Poliției Federale Australiene.

Momentan au fost găsite 29 dintre cele 38 de pachete, dar autoritățile sunt încrezătoare că vor găsi curând și restul.

Guvernul australian a emis marți o avertizare misiunilor străine cu privire la obiecte suspecte trimise prin poștă, după ce au fost identificate trei pachete.

„Avertizarea sfătuia misiunile diplomatice să preia coletele în conformitate cu protocoalele Guvernelor lor”, au transmis reprezentanții Departamentului de Afaceri Externe printr-un comunicat.