Autoritățile mexicane se vor întâlni cu oficialii din America Centrală pentru a se pregăti pentru sosirea unei noi caravane de migranți planificată pentru săptămâna viitoare, care se îndreaptă către Statele Unite, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Caravana cu migrantiFoto: Captura YouTube

Șeful biroului de imigrație din Mexic, Tonatiuh Guillen, a plecat miercuri într-o vizită în El Salvador și Honduras pentru a se întâlni cu omologii săi și cu alte autorități, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Hector Gandini.

Mexicul speră să descurajeze exodul în masă din El Salvador, Guatemala și Honduras și dorește ca centru-americanii care decid să migreze spre nord să facă acest lucru într-un mod ordonat și prin porturile legale de intrare.

"Ușile în Mexic sunt deschise oricui dorește să intre într-un mod ordonat", a declarat Gandini pentru Reuters într-un interviu telefonic. "Dar oricine vrea să vină ilegal va fi deportat", a adăugat acesta.

Caravanele anterioare din America Centrală au devenit un punct de aprindere în dezbaterea asupra politicii americane de imigrare.