Fragmente ale unui avion de vânătoare francez Mirage 2000D, dispărut de pe ecranele radar miercuri dimineață, cu doi piloţi la bord, după decolarea de la baza aeriană Nancy-Ochey din estul Franţei, au fost descoperite într-o zonă montană din regiunea Jura, în apropiere de granița cu Elveţia, relatează AFP.

Avion Mirage 2000 Foto: Agerpres

Respectivele fragmente ale aparatului ar fi fost localizate pe teritoriul comunei Mignovillard, în jurul căreia se concentrează căutările, a indicat o sursă apropiată echipelor de salvare.

Potrivit cotidianului regional L'Est Républicain, o paraşută şi o hartă figurează printre resturile descoperite pe înălţimile de la Mignovillard, la o altitudine de 1.050 de metri.

Importante mijloace au fost desfăşurate pentru găsirea avionului de vânătoare, care a dispărut de pe radare în jurul orei 10:00 GMT (13:00, ora României).

„Contactul radio/radar a fost pierdut” cu aparatul Mirage 2000 D, care efectua „un zbor de antrenament la joasă altitudine”, au informat Forțele aeriene franceze într-un comunicat.

„Mijloacele de căutare și salvare au fost activate imediat pentru găsirea avionului și al echipajului acestuia”, se mai precizează în comunicat.