Președintele american Donald Trump a părăsit miercuri discuțiile cu liderii Congresului privind finanțarea unui zid de frontieră cu Mexic și a declarat pe Twitter că întâlnirea de la Casa Albă pentru a pune capăt blocajului guvernului a fost "o pierdere totală de timp", relatează Reuters.

TrumpFoto: Captura YouTube

În cea de-a 19-a zi de închidere parțială a guvernului provocată de dezacordul asupra zidului, o scurtă întâlnire dintre Trump, liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, și președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și alți lideri, s-a încheiat fără niciun rezultat.

"Am întrebat ce se va întâmpla în 30 de zile dacă voi debloca rapid situaţia, veți aproba securitatea frontierelor care include un zid sau o barieră de oțel? Nancy a spus, NU. I-am spus rămas bun, nimic altceva nu funcționează!", a postat Trump pe Twitter.

Democrații exasperați au numit comportamentul lui Trump drept "un acces de furie" și au declarat că reuniunea a izbucnit când au refuzat să se angajeze să finanțeze zidul propus de acesta la frontiera de sud.

Schumer a declarat reporterilor în fața Casei Albe că Trump i-a cerut lui Pelosi să îi finanțeze zidul. "Ea a spus nu. El atunci s-a ridicat și a spus: "Atunci nu avem ce discuta" și a ieșit.

"Din nou, am văzut o ieşire nervoasă pentru că nu a putut să-și îndeplinească planul", a adăugat Schumer.

Trump a declarat miercuri că are dreptul de a decreta o stare urgență națională pentru a finanţa construirea zidului de la granița sudică, dacă nu se poate ajunge la o înțelegere cu Congresul în legătură cu cererea sa de alocare a 5,7 miliarde de dolari pentru proiect, potrivit Mediafax.